Agatha, de nem Christie...

2012.06.02. 11:16

Bár angolnak angol...

Agatha Raisinről van szó, M. C. Beaton skót írónő (akinek a valódi neve Marion Chesney) kotnyeles nyugdíjas hobbinyomozójáról... Miért volt szüksége álnévre az írónőnek? Korábban számos romantikus történelmi regényt írt, így, mikor belekezdett a krimiírásba, úgy gondolta, tiszta lappal indul... A sorozat weblapját itt találod.

A krimi, amit először olvastam az egyébként immár 21 részes sorozatból, az Agatha Raisin és a parázna lódoktor címet viseli.

A korábban PR-osként dolgozó, a birminghami munkásnegyedből származó, emiatt folytonosan kisebbrendűségi érzéstől szenvedő 50 körüli Agatha eladja a vállalkozását és egy vidéki faluba, Cotswoldsba költözik, hogy élvezze korai nyugdíjas éveit. De nem nyugszik, minduntalan gyilkosságokba keveredik, melyeket  igyekszik is kideríteni. Ebben segít neki a szomszédja, James Lacey, a leszerelt, sármos katona, valamint egy fiatal rendőr, Bill Wong.

Ebben a krimiben, mily meglepő, egy parázna lódoktor, alias dr. Paul Bladen a falu új állatorvosa az áldozat. De ki ölte meg a jóképű, negyvenes orvost, akiért Cotswolds facér, özvegy és férjes asszonyainak szíve egyaránt dobogott? Egy féltékeny férj, vagy egy hoppon maradt nő?

Ezt deríti ki Agatha, aki folyamatosan kínos és mulatságos helyzetekbe keveredik, mivel annyira tetszeni akar a megrögzött agglegény Laceynek, aki ráadásul az elegáns özvegy, Freda iránt érdeklődik.

A jó humorú krimi sokszor megnevettetett, ráadásul még az angol vidéki hangulatba is belemerülhettem, amit annyira kedvelek...

A bejegyzés trackback címe:

https://krimitolvasok.blog.hu/api/trackback/id/tr954560907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása