A svéd írónő első regénye - hasonlóan a többihez - a nyugat svédországi tengerparti kisvárosban, a festői Fjällbackában játszódik, ott, ahol a korábban közgazdászként dolgozó szerző is felnőtt.

A női főszereplő, a harmincas éveiben járó írónő, Erica, szülei hagyatékát tér vissza elrendezni a városkába, mikor gyermekkori barátnőjét holtan, jéggé dermedve találják nyaralója fürdőkádjában. Bár barátságuk 12 éves korukban váratlanul megszakadt, Erica, mivel jól ismerte a szépséges és sikeres Alexandrát, nem tudja elfogadni az öngyilkosságot, és nyomozni kezd. Partnere ebben Patrik, a volt iskolatárs, aki immár rendőrnyomozóként dolgozik a körzeti rendőrkapitányságon, Tanumshedében. Közben magánélete is bonyolódik:  férje kegyetlensége elől húga hozzá menekül két kisgyermekével, ráadásul Patrik sem közömbös számára. Igen, ez a könyv kettő az egyben: krimi, romantikus regény, sőt, van benne némi szingliregény "beütés" is...

Szívósságuk és találékonyságuk segít kideríteni azt az évtizedes titkot, ami ebbe a  tragédiába torkollott és ami három család életét tette tönkre - miközben lelepleződik az idilli kisváros felszíne alatt megbúvó szívszorító dráma.

Különösen tetszett a krimiben a sok jópofa és találó jellemrajz, a kisvárosi miliő, amiről nekem sokszor Agatha Christie St. Mary Meadje jutott eszembe...

Azóta olvastam már az írónő Prédikátor című regényét is, hasonló tetszési indexszel.

A bejegyzés trackback címe:

https://krimitolvasok.blog.hu/api/trackback/id/tr284514342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Verity 2012.05.15. 14:11:20

Hogy tetszik nektek nektek Fjällbacka?
Belinkeltem egy videót róla. Fent a névre kattintva megnézhetitek...
Nekem nagyon-nagyon tetszik - nem csodálom, hogy Ingrid Bergman is mindig oda tért haza...
süti beállítások módosítása