Itt az ideje egy olyan Christie regénynek, melyben a rejtély kibogozója nem más, mint a kis szürke agysejtjeit megdolgoztató Hercule Poirot, akinek mindenki rosszul ejti a nevét, és ami még rosszabb, franciának nézi, pedig ugye hogy ugye, ő a híres belga magándetektív.

Ha már ilyen hihetetlen hőség van, akkor utazzunk is gyorsan el vele a bájos dél-angliai tengerpart félszigetén fekvő Jolly Roger szállodába, ahol Poirot idilli nyaralását egy brutális gyilkosság csúfítja el: valaki meggyilkolja a sziget elhagyatott öblében a szépséges, ám annál ridegebb és számítóbb ex-színésznőt: Arlena Stuartot.

ID-1003131.jpg

Poirot-nak nincs könnyű dolga, mivel szinte mindenkinek alibije van, ugyanakkor sokaknak oka is volt arra, hogy megfojtsa a szépasszonyt.

Pompás jellemeket rajzolt meg Agatha Christie ebben a krimijében is. Csak úgy lubickolhatunk a két háború közötti angol társadalom reprezentánsai közt. Na jó, nem épp St. Mary Mead, de azért a kis vidéki szálloda sem rossz helyszín, nemde?

A gyanúsítottak között van egy féltékeny, sportos,  ám igen félénk és sápatag feleség, Mrs. Redfern, kinek férjével feltűnően flörtölt Arlena, mi több vele volt találkája a félreeső kis öbölben. De ott van Arlena férje, a visszafogott úriember, a feltűnősködő második felesége mellett boldogtalan Marshall kapitány, aki még nyaralás alatt is üzleti ügyeit intézi. Vagy esetleg a mostohalánya, a kicsit suta, magányos Linda Marshall végzett a gyűlölt Arlenával, beleunva drága magániskolákba való száműzetésébe ? Netalán a befutott divattervező, Miss Rosamund ölte meg a színésznőt, hogy a régóta szeretett Marshall kapitány mellett végre megtalálja a boldogságot?

Poitot mint mindig, bravúros logikája és mély emberismerete segítségével kideríti a meglepő igazságot.

A bejegyzés trackback címe:

https://krimitolvasok.blog.hu/api/trackback/id/tr824626544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása