Bár jobban kedvelem Agatha  Christie vidéki, falusi rejtélyeit, most mégis egy "nagyvilágiasabb" bűnügyet választottam, melyet Poirot, a kis tojásfejű, bajszos belga magándetektív, bogoz ki, hála szürke kis agysejtjeinek :)

A Macska a galambok között a Minerva bentlakásos leányiskolában játszódik, melyben a tanévnyitó után több gyilkosság is történik. Ha most írták volna ezt a krimit, lehet, hogy az áldozatok az iskolás lányok közül kerültek volna ki, akiket egy sorozatgyilkos valamilyen beteges szexuális indíttatásból halomra gyilkol…

ID-10021905.jpg

De a könyvet Christie írta az ötvenes évek végén, az áldozatok a tanárok közül kerülnek ki, a regény pedig kicsit kémtörténet is – a kor szelleme –, de nem a keleti blokk, hanem egy kis közel keleti ország a másik szál fő helyszíne. Hogyan fonódik össze a két helyszín, a két szál a regényben? Olvasd el, és kiderül :)

Ha szereted Agatha Christie regényeit, most sem fogsz csalódni. Az iskola tanárnői, a lányok, a szülők mind-mind csodásan megelevenednek az írónő tolla alatt. Ja, és van kiért izgulni is, hiszen  az egyik iskoláslány a saját szakállára  nyomozásba kezd, nem is sejtve azt, mekkora veszélynek teszi ki magát.

A kép: www.freedigitalphotos.net.

A bejegyzés trackback címe:

https://krimitolvasok.blog.hu/api/trackback/id/tr314747148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása