Dennis Lehane ismét

2012.08.13. 09:16

Ahogy itt ígértem, ismét elolvastam egy Lehane krimit, és nem bántam meg. A Megszentelt életek teljesen más, mint a Viharsziget, de legalább olyan fordulatos. Ráadásul ez is fantasztikusan van megírva. Van mélysége.

A történet nagy vonalakban: Desiree Stone, egy milliárdos huszonegynehány éves gyönyörű, félárva lánya eltűnik, a megkeresésére küldött magánnyomozóval egyetemben, valahol Floridában. Az apa, akinek csak hónapjai vannak hátra, felbéreli Boston egyik legjobb magánnyomozó párosát, Patrick Kenziet (aki a regény narrátora is egyben) és Angela Genarrot. A páros hamarosan rájön, hogy az ügy jóval bonyolultabb, mint gondolnák, senki és semmi nem az, aminek vagy akinek látszik.

A nyomokID-10050793.jpg egy veszélyes szektáig vezetnek, mely vigaszt ígér a gyászolóknak, miközben anyagilag és lelkileg is magához láncolja tagjait  - majd még tovább, egészen a floridai Tampáig.

Tovább nem is részletezném, lényeg, hogy rendkívül akciódús és fordulatos maga a történet. Van benne minden: kábítószer, lövöldözések, gyilkosság, autós üldözés, verekedés, betörések, limuzinok, luxusszállodák, nyomornegyedek, ügyvédek: mocsok és csillogás. Mitől több, mitől más ez a krimi? Ami  a pluszt adja: a nyomozópáros egyénisége, jelleme, a rengeteg szarkasztikus és humoros párbeszéd, amitől nagyon pörög a történet. És persze az, hogy Patrick és Angela  "megszenteltek" - emberek maradnak minden körülmények között.

A kép Bostonról: www.freedigitalphotos.net.

A bejegyzés trackback címe:

https://krimitolvasok.blog.hu/api/trackback/id/tr244709321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása