Egy krimi-thriller: Amnézia

2012.06.18. 14:37

Dean R. Koontz regényei nehezen behatárolható műfajúak, akárcsak mondjuk Stephen King remekművei: izgalmas elegyei a horrornak, a thrillernek és a kriminek.

A történet egy szálon fut, mindent Susan, a 32 éves fizikusnő szemszögéből látunk. A csinos fiatal nő orvosai elmondása szerint majd három hét kómából ébredt fel, miután nyaralni indult egy oregoni kisvárosba, melynek határában autóbalesetet szenvedett. Testileg gyorsan regenerálódik, főleg, hogy orvosa, a jóképű McGee gondosan ápolja, romantikus vonzalmát sem titkolva a nő előtt. Susan részleges amnéziája azonban mindkettejüket aggasztja - a nő ugyanis nem emlékszik a munkahelyére, sőt, mikor kollégáival beszél telefonon, megmagyarázhatatlan félelmet érez. 

ID-10022288.jpg

Hamarosan még rémisztőbb dolgok történnek vele: a kórház két ápolójában és két betegében elhunyt vőlegénye gyilkosait ismeri fel, akik az elmúlt 13 évben egy napot sem öregedtek... Mind orvosa, mind a nővérek hallucinációnak vélik a történteket, főleg mikor halott szerelme fejét találja fürdőszobája szekrényén, amit rajta kívül senki sem lát. És a dolgok egyre rosszabbra fordulnak, hamarosan rájön: az élete a tét...

Susan, aki racionális gondolkozású, végiggondolva a történtek minden kis részletét, kikövetkezteti, hogy nem az agyával van a baj: valaki vagy valakik furcsa, rémisztő játékot űznek vele. De kik azok és mi a céljuk? Van-e valaki, aki mellette áll, vagy az egész világ összeesküdött ellene? Van-e menekvés a kórházból és a kisvárosból?

kép: www.freedigitalphotos.net

A bejegyzés trackback címe:

https://krimitolvasok.blog.hu/api/trackback/id/tr984595879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása