CSI - A bűn városa

2012.06.10. 13:58

Igen, Las Vegasról van szó és a nagy sikerű tévésorozat alapján készült könyvről, melyet Max  Allan Collins írt.

Mint szinte minden epizódban, most is két bűntény ügyében nyomoznak a jól ismert nyomozók. Catherine és Sara kapja a meggyilkolt sztirptíztáncosnő, Jenna Patrick esetét, mivel Grissom úgy gondolja, hogy a nő a múltja (Catherine ugyanis korábban szintén táncolt) miatt feltalálja majd magát abban a környezetben. A gyönyörű fiatal lányt valaki kábellel megfojtotta az egyik kabinban, ahol magántáncot adott elő.

A másik bűntett bonyolultabban indul, hiszen még halott sincs: Mrs. Blairt a barátnője, Lynn Pierce hívta zaklatott hangon, hogy feltétlen beszélniük kell, ám az asszony hiába várja, még órák múlva sem érkezik meg. A zaklatott nő a férjével bejelentést tesz a rendőrségen, átadva egy titokban készített hangfelvételt, melyen Lynnt a férje halálosan megfenyegette. Idővel előkerül a fűrésszel feldarabolt holttest egy része, így a férj által sulykolt eltűnési történet nem állja meg a helyét.

Közben Jenna ügyében egyre több bizonyíték mutat a féltékeny természetű párja, Ray Lipton bűnösségére. Catherine-t azonban megérzései más irányba fordítják.

Lynn férjéről és egyre több terhelő dolog kerül a napvilágra: kábítószer használat, titkolt fegyvertartás. Közvetlen bizonyítékot is találnak Warrick-ék: előkerül a feleség autója, melynek fejtámláján az uv fényben vérszennyeződések látszanak.

Mindkét férfi körül egyre jobban szorul a hurok.  De vajon valóban ők az igazi bűnösök? Hiszen Jennára minden kolléganője féltékeny volt, mivel szépségével ő keresett az Álombabák bárjában a legjobban. Ami pedig Lynnt illeti, mint kiderül, már egy ideje egy keresztény szekta tagja volt, ami egyre jobban eltávolította férjétől és kamasz lányától.

A helyszínelők, akik mint az egész város, éjszaka is talpon vannak, megtalálják a bizonyítékokat, a tárgyak és a testek pedig elmesélik az igazságot.

Ezt a könyvet úgy érdemes szerintem olvasni, ha ismered a sorozatot és abból már van egy képed a szereplőkről, mert olyan, mint egy forgatókönyv: csupa párbeszéd... Egyszóval hosszadalmas jellemábrázolásban ne reménykedj.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://krimitolvasok.blog.hu/api/trackback/id/tr244576730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása