Csont és bőr

2012.07.23. 20:11

Nem, nem valami durva diétáról van szó, hanem Kathy Reichs - dr. Csont szülőanyja -  újabb krimijéről. Ebben a történetben a nem túl barátságos dr. Brennan az iszonyúan kemény kanadai télben épp egy 19. század végén elhunyt apáca maradványait kutatja, mikor a kötelesség a jelenbe szólítja: Montrealtól mintegy két óra autóútra, St. Jovitba kell utaznia, ahol egy leégett házban talált emberi maradványok vizsgálatát kapja feladatául. Hamarosan kiderID-1006696.jpgíti, bűntényről van szó: az egyik áldozattal ugyanis golyó végzett, a házat pedig felgyújtották. Pár nappal később a rémálom folytatódik: a rendőrök a lépcső alatt további maradványokat találnak: egy kivégzett pár és iker csecsemőik testét. Brennant rendkívül megviseli az ügy, ráadásul az apáca maradványai is fejtörést okoznak neki. A törvényszéki antropológusnő Elisabeth Nicolet nővér származását próbálja tisztázni, mikor a McGill egyetemen találkozik dr. Jeanotte-tal, aki  a vallástörténeti tanszék csudabogár, ijesztő külsejű professzornője. Hamarosan a tanárnő asszisztensének is nyoma vész, majd egy egyetemista lány borzalmasan megcsonkított holttestét is megtalálják.

Van-e összefüggés az ügyek között? Összefonódik-e s sok szálon futó történet? Hová tűnt el Brennan húga, a hóbotos Bobby, aki egy önismereti tréningre érkezett Montrealba?

A nyomok Temperence szülővárosába, az észak-karolinai Charlotte-ba vezetnek, egyenesen egy szekta telephelyére...

Nna, itt be is fejezem, mert még elijeszt benneteket a nyakatekertnek tűnő történet és a sok vér...

A végére a kirakó minden darabkája a helyére kerül, ráadásul Brennan embersége, tudása és humora győz a gonoszság, kegyetlenség és tudatlanság felett. Kanada fanoknak kötelező...

Ja, és az apáca titka is lelepleződik :)

kép:

Olvasd el a szerző első krimijét is dr. Csonttal itt!

A bejegyzés trackback címe:

https://krimitolvasok.blog.hu/api/trackback/id/tr364673486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása